IKARIA Clinics ontleent haar naam aan het Griekse eiland IKARIA een van de vijf blue zones. Een Blue Zone is een plaats op aarde waar de inwoners de hoogste levensverwachting hebben en waar meer mensen de leeftijd van 100 jaar bereiken dan ergens anders. 


IKARIA Clinics is een mannenkliniek gespecialiseerd in het verbeteren van de algehele gezondheid van mannen. Anti-aging is onder vrouwen al jaren een begrip, maar voor mannen is hier nog weinig aandacht voor. 

IKARIA Clinics erkent dat mannen klachten ondervinden door het ouder worden en is gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. De afname van testosteron is hiervan vaak de oorzaak.

Ook bij de man komen naarmate ze ouder worden vaak typische mannenklachten om de hoek kijken. Deze kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van leven en het welzijn. In de mannenkliniek staat de gezondheid van de man centraal en worden deze klachten met de nodige expertise en zorgvuldigheid besproken en behandeld.

Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

  • Gewichtstoename: Met het ouder worden kan het metabolisme vertragen. Dit resulteert in gewichtstoename en meer moeite met afvallen.
  • Verminderd libido: Een afname van testosteron kan leiden tot een verlaagde seksdrive en vermoeidheidsklachten.
  • Erectiestoornissen: Door veranderingen in de bloedvaten en zenuwen kan het lastiger worden om een erectie te krijgen of te behouden.
  • Prostaatproblemen: De prostaatklier kan gaan groeien of ontstoken raken. Dit leidt tot plasproblemen en pijn in de onderbuik.
  • Slaapproblemen: Mannen kunnen last krijgen van slaapproblemen zoals slapeloosheid of slaapapneu.
  • Geestelijke gezondheid: Stress, depressie en angstklachten kunnen ook een grotere rol gaan spelen bij het ouder worden.
  • Kaalheid: Rond 35 jaar heeft tot twee derde van de mannen een zekere mate van haaruitval, oplopend naar 85% rond de 50 jaar.

IKARIA Clinics: een veilige en betrouwbare omgeving

Ons team bestaat uit ervaren medische professionals die zich volledig richten op de gezondheid van de man. Met leefstijladvies, supplementen en medicatie zoals testosteronbehandeling.

Onze behandeling bestaat uit een uitgebreide intake, bloedonderzoek en zo nodig recepten waarmee we jouw hormoonbalans naar een voor jou optimaal niveau brengen.

Met IKARIA Clinics, bieden wij mannen de mogelijkheid om zelf te anticiperen op de gevolgen van ouder worden. Ze voelen zich weer fitter, sterker, mentaal beter en zijn gezonder. IKARIA Clinics richt zich specifiek op mannen omdat daar tot op heden te weinig aandacht voor was.

Over ons

Laurens Haenen

Verpleegkundige

Laurens is sinds 1991 werkzaam in de zorg en vanaf 2007 als SEH (spoedeisende hulp) verpleegkundige
in diverse ziekenhuizen. Naast zijn werk is hij o.a. werkzaam als docent voor de SEH. Dit zorgt ervoor dat hij altijd up-to-date is met de laatste kennis, welke nodig is om cliĆ«nten op een veilige gecontroleerde manier te kunnen begeleiden bij onze kliniek. Laurens heeft zich verdiept in anti-aging bij mannen en testosteronbehandeling in het bijzonder. Zijn ervaring zet hij in voor IKARIA Clinics.

Dr. Ingrid Kuiper

Arts

Dr. Ingrid Kuiper is sinds 1997 huisarts met een eigen praktijk in Overveen. Daarnaast heeft ze in 2005 de opleiding tot cosmetisch arts en anti-aging-arts gevolgd. Een anti-aging-arts legt zich toe op het vertragen of zelfs omkeren van verouderingsprocessen in het lichaam.