Waarom heb ik minder zin?

Een laag libido kan een grote impact hebben op je leven, zowel op persoonlijk als relationeel vlak. Het kan leiden tot een verminderde seksuele interesse, verminderde prestaties in bed en zelfs tot relatieproblemen.

Testosteron is nauw verbonden met het libido en speelt een centrale rol in het opwekken en onderhouden van seksuele verlangens. Het werkt op verschillende manieren om je seksdrive te stimuleren:

  1. Emotioneel effect: Testosteron beïnvloedt de stemming en emoties. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van verlangen en seksuele aantrekking tot een partner.
  2. Fysiek effect: Het hormoon is betrokken bij de bloedstroom naar de geslachtsorganen. Dit is essentieel voor het verkrijgen en behouden van een erectie bij mannen en voor opwinding en lubricatie bij vrouwen.
  3. Cognitief effect: Testosteron kan ook invloed hebben op onze gedachten en fantasieën. Hierdoor zijn we meer geneigd om aan seks te denken en ernaar te verlangen.

Wanneer er een tekort aan testosteron is, kunnen al deze aspecten van het libido worden aangetast. Met als gevolg: een afnemende seksuele interesse.